Gorcum, Oude Prenten, Nieuwe Verhalen

Gorcum, Oude Prenten - Nieuwe Verhalen Uniek prentenboek

De Historische Vereniging Oud Gorcum heeft een bijzonder project te voltooid. Het betreft de uitgave van een groot en luxe boekwerk met als titel GORCUM: OUDE PRENTEN – NIEUWE VERHALEN. Vertrekpunt is de verzameling van gravures en etsen van Boudewijn Verhoef. Deze laten zien hoe de makers van deze prenten onze stad zagen in de periode tussen 1570 en 1870. Tot zover is dat niet zo bijzonder.

Het unieke aan dit boek is dat men bekende en minder bekende Gorcumers gevraagd heeft om bij die oude prenten een eigen en eigentijds verhaal te schrijven. Hoe kijk je vandaag de dag aan tegen de beelden van toen? Wat zie je op die prent, wat valt je op? Maar vooral: laat je verbeelding en fantasie de vrije loop. Daardoor komen de afbeeldingen in een heel ander perspectief te staan. Het leverde vooral verrassende verhalen op. Bijvoorbeeld over een plattegrond die voor spionage werd gebruikt, of een schrijver neemt je mee in een tijdmachine. Weer een ander schreef een gedicht of over het geweeklaag over de schade tijdens een beschieting. Op die manier ontstaat een boek met zo'n 55 prenten, waarbij steeds een verrassend verhaal verteld wordt; over het oude Gorcum, door min of meer bekende stadgenoten van vandaag (en een Woerkumer).

Dit boek kunnen niet leden aanschaffen bij alle goede boekwinkels in Gorcum voor € 24,95. Leden kunnen het boek aanschaffen bij het Gorcums Museum op vertoon van hun lidmaatschapskaart voor € 14,95

Wanneer via onze website bestelt komt daar € 6,95 verzendkosten bij. Vermeld uw adres bij de bestelling onder comments.

Beschrijving boek.

Harde kaft, afmeting boek breedte 30,5 cm, 24,5 cm hoog

Aantal pagina's 144

Onder redactie van Felix Cerutti, Roy Grünewald, Paul Mulders, Boudewijn Verhoef, en Marleen Windhorst.

ISBN: 9789083028200

Het is een boek voor echte Gorcumers en het ideale kado.

Terug naar overzicht

Prijs
Prijs voor leden en niet-leden

Voor leden: € 21.90
Voor niet-leden: € 31.90

Nu bestellen!