9 maart 2020 Dubbellezing & Ontzamelen - Oproep

Beste leden,

Anders dan aangekondigd zal de lezing over Camphuysen op een ander moment gehouden worden. Er is nu een dubbellezing.
 
Titel: Gorcumse Beelden
Piet Augustijn, voormalig conservator hedendaagse kunst van het Gorcums Museum, zal ons meenemen langs de rijke collectie Gorcumse Beelden. Piet Augustijn is de kenner van dit toekomstige erfgoed en heeft daar onlangs een boekje met wandelroute over geschreven dat voor € 2,- te koop is in de foyer van Peeriscoop
 
Titel: Het Avondmaalsbord van Hoogblokland
Oud-schooldirecteur Claas van Kuilenburg ontdekte 30 jaar geleden dat de kerk in Hoogblokland een bijzonder avondmaalsbord bezat. Na jaren onderzoek vertelt hij nu over het voorwerp én de rijke Gorcumse-Haagse familie die het bord in 1703 aan de kerk geschonken heeft.
 
Lezing start om 20:00 uur in de Peeriscoop
 
Ontzamelen van onze collectie - Oproep
Onze collectie, die in twee depots van het museum verspreid is, gaat op korte termijn verhuisd worden naar het depot bij het ‘Regionaal Archief Gorinchem’ op het Stadhuisplein. Een mooi moment om aandachtig door onze collectie te gaan en voorwerpen die geen waarde hebben voor Gorcum of onze regio af te stoten. Dit wordt uiteraard weloverwogen gedaan aan de hand van erfgoedcriteria.
Als bestuur vragen wij ondersteuning van de leden van de vereniging bij dit project en zoeken hiervoor twee vrijwilligers.  Wie wil hier meehelpen bij dit project waarbij zowel de bepaling van de voorwerpen horen als het eventueel afstoten zelf?
U kunt zich voor opgeven via secretariaat@oud-gorcum.nl. Wanneer u vragen heeft kunt deze hier ook naar mailen of een van de bestuursleden aanspreken.
 
Wij hopen u allen weer welkom te heten
 
Tot maandag,
 
Het bestuur