Boekpresentatie 'Gorcum: oude prenten - nieuwe verhalen'

Eerder deze week bekeken de vijf redactieleden de drukproef van een hele bijzondere uitgave van de Historische Vereniging Oud-Gorcum.  Het boek met de titel Gorcum: oude prenten – nieuwe verhalen bevat bijzondere verhalen bij 56 Gorcumse gravures uit de collectie van verzamelaar Boudewijn Verhoef. Bijna vijftig bekende en minder bekende stadgenoten (én een Woerkummer) schreven een verhaal bij een eeuwenoude prent van hun stad. Het zijn de verhalen die ineens een heel andere kijk geven op datgene wat de prent laat zien. Daardoor worden de lezers meegenomen in ieders eigentijdse beleving van die prenten uit het verleden. Dat leverde verrassende verhalen op waarin lezers meegenomen worden op een ontdekkingsreis  tussen historische werkelijkheid en fantasie. De onderwerpen variëren van stadsgezichten en landkaarten tot overstromingen, dramatische branden en strijdtonelen. Want de vesting Gorcum heeft heel wat te vertellen.

Op zondag 17 september werd het eerste exemplaar van Gorcum: oude prenten – nieuwe verhalen door Paul Mulders  (voorzitter Historische Vereniging Oud-Gorcum) overhandigd aan wethouder Dick van Zanten in aanwezigheid van de auteurs. Een uniek boek vóór en dóór Gorcumers. Voor eenieder die de stad een warm hart toe draagt.  Deze bijzondere uitgave kwam tot stand onder redactie van Felix Cerutti, Roy Grünewald, Paul Mulders, Boudewijn Verhoef en Marleen Windhorst.
Het boek is vanaf 18 november verkrijgbaar in de boekhandels, de VVV en de musea.
De originele prenten uit de verzameling van Boudewijn Verhoef worden tegelijkertijd geëxposeerd in het Hendrik Hamel Museum. De gelijknamige tentoonstelling is nog te bekijken tot 31 januari.

Lees meer over de totstandkoming van deze bijzondere publicatie in het interview met voorzitter Paul Mulders en verzamelaar Boudewijn Verhoef in het AD.