Bezoek Koninklijke Oudheidkundige Kring Land van Waas

Zaterdag 29 april 2023 bezocht de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas (KOKW) uit onze zusterstad Sint-Niklaas Gorcum. Schepen Filip Baeyens en zo’n 50 leden werden ontvangen op het stadhuis en welkom geheten door wethouder Fatih Polatli en vice-voorzitter Michel den Uijl.

De Schepen en voorzitter Chris de Beer van de KOKW spraken het gezelschap en de vertegenwoordiging van Oud-Gorcum tijdens de geanimeerde bijeenkomst ook toe.

Tenslotte ontvingen de wethouder, Jan Mijnsbergen en Michel den Uijl een fraaie uitgave over Orangisten in het Waasland en ontving de KOKW een aantal exemplaren van Gorcum. Oude prenten nieuwe verhalen.

Na de ontvangst werd een stadswandeling gemaakt, geluncht in De Hoofdwacht en werd vervolgens de oversteek naar Slot Loevestein gemaakt voor een bezoek aldaar.

Beide verenigingen hebben veel overeenkomsten: zij houden lezingen, publiceren een periodiek en boeken en hebben beide een fraaie historische collectie. De Mercatorcollectie van de KOKW is de belangrijkste van België. Met het bezoek van de KOKW zijn de banden met onze zustervereniging aangehaald.

 

 

Foto: Schepen Filip Baeyens van Sint-Niklaas aan het woord tijdens de ontvangst op het stadhuis