Lezing 9 november 2020; Epidemieën in Gorcum in de 19e en 20e eeuw

Epidemieën in Gorcum in de 19e en 20e eeuw

Het coronavirus is uiteraard niet de eerste ziekte die onze stad heeft getroffen. Dr Van Malenstein heeft een boek geschreven over de eerdere cholera-, pokken- en Spaanse griep-epidemieën die in de afgelopen twee eeuwen in de stad rondwaarden. Het boek verschijnt voor alle leden als tweede jaarboek dit jaar. Het boek is beschikbaar bij de balie van het Gorcums Museum en kost € 10,-. Dr. Mely van Malenstein is jarenlang (1977-2017) huisarts geweest in Vuren en is dat nog steeds; tevens is zij medisch – historicus en woont inmiddels al 10 jaar in Gorinchem.

De avond zal beginnen met de bespreking door Dr. Mely van Malenstein van haar boek met historicus Aron de Vries. Na een korte pauze zal er een discussie plaatsvinden over Covid-19 met Dr. Hannah Visser, internist-infectioloog Beatrix Ziekenhuis en vanuit de gemeente Wethouder Economie en Gezondheidszorg Joost van der Geest en Sandra Katsikas ambtenaar Rampenbestrijding. Dr. Hannah Visser was mede initiatiefnemers van de brandbrief waarin men stelt dat de strenge Covid-19 maatregelen meer kwaad doen dan de ziekte zelf.  https://opendebat.info/brief-kamerleden/

Gezien het belang voor Gorcum is deze bijeenkomst voor alle Gorcumers gratis te volgen en niet alleen voor de leden van de Historische Vereniging. Het is ook mogelijk vragen te stellen voor én tijdens de uitzending. Dit kan via email: secretariaat@oudgorcum.nl of via het YouTube kanaal van de vereniging, u dient dan wel ingelogd te. zijn op YouTube. Wanneer u nog geen account heeft dient u eenvoudig een gmail account hiervoor aan te maken.

Deze lezing is dus zonder publiek en zal alleen zien zijn via de stream van het Youtube kanaal van Oud Gorcum https://www.youtube.com/channel/UC9z3iROd_OMp4j0oKc9mG7w u kunt hier de bijeenkomst ook terugkijken

Wanneer u graag in het bezit wil komen van het boek, word dan nu lid, u ontvangt direct het boek, steunt de historie van Gorcum en uw lidmaatschap gaat pas in voor 2021 (kijk onder 'De vereniging' om lid te worden).

 

Terug naar overzicht

Details
Meer info over deze activiteit

Datum: 9 november 2020
Tijd: 20:00