Activiteiten

Voorjaarsprogramma 2022  

Première YouTube-serie “De Vestingrondleiding vanuit huis!”
Première op 10 januari en daarna elke vierde week van de maand via de link in de mail en op het YouTube-kanaal van de vereniging.  Laat u zich rondleiden door Hugo Ouwerkerk, Marco Bekkering, Albert Oosten en Gert-Jan Ariaans over de verschillende delen van onze vestingwallen. De Werkgroep Vesting laat hem de mooiste plekken zien en vertelt de interessantste verhalen. De camera draait mee en dit levert een mooie filmserie op, die de Werkgroep met de wereld wil delen. Vanaf januari is er elke maand een aflevering te zien op YouTube op ons Oud Gorcum YouTube kanaal. In 12 afleveringen kent u alle bastions en alles wat ertussen zit. 

 

 

De Geuzen van Gorcum
Maandag 25 april 2022 - 20:00 uur LET OP, gewijzigde datum!
Theater Peeriscoop en/of via de streamingdienst van het YouTube-kanaal van de vereniging  

Dit jaar is het 450 jaar geleden dat Gorinchem overging van de Spaanse naar de Staatse kant, als één van de eerste steden van de Opstand/ Tachtigjarige Oorlog. Vanuit Brielle en Dordrecht kwamen de geuzen naar de stad; tegelijkertijd namen zij lokale geestelijken gevangen die door hun gewelddadige dood als de Heilige Martelaren van Gorinchem de geschiedenis in zouden gaan. De lezing zal gehouden worden door dr. Anne Doedens, www.annedoedens.com expert op het gebied van de watergeuzen. Hij heeft diverse publicatie over dit interessante gedeelte van de Nederlandse geschiedenis op zijn naam staan. 

 

Grote Excursie Leiden (3e poging)
Zaterdag 21 mei 2022 - 09:00 uur  

In 2019 heropende Museum De Lakenhal, het stedelijk museum van Leiden, haar deuren. Het museum beschikt over een interessante collectie kunst en historische voorwerpen. De excursie naar Leiden bevat onder andere een bezoek aan dit museum. Ook zullen andere bezienswaardigheden van Nederlands oudste universiteitsstad worden bezocht.  

De kosten voor de excursie, inclusief koffie, lunch en busvervoer, bedragen:  

  • Met museumjaarkaart €37,50 per persoon  
  • Zonder museumjaarkaart € 50,00 p.p. •
  •  Introducees betalen € 5,00 extra p.p.  

Aanmelden kan tot en met zaterdag 7 mei 2022 door aanmelding via de website (vanaf 1 maart) of door een mail te sturen naar reservering@oudgorcum.nl, met de namen van de deelnemers en vermelding met of zonder MJK. Leden zonder e-mail kunnen schrijven naar Michel den Uijl. Bij bevestiging van uw deelname volgt het betaalverzoek.

 

PubQuiz 8 februari 2021; Online Historische PubQuiz

Op maandagavond 8 februari organiseert Oud-Gorcum om 20:00 uur een online historische quiz. Iedereen kan meedoen, lid of geen lid; alleen of in duo's…

Lezing 14 september 2020; Gorcum in de meidagen van 1940

Lezing 14 september 2020; Gorcum in de meidagen van 1940

Lezing Maandag 14 september 20:00 uur, Nieuwe Doelen Hugo Ouwerkerk, voorzitter van de werkgroep Vesting, spreekt deze avond over de mobilisatie…

Algemene Vergadering 15 juni 2020

Algemene Vergadering 15 juni 2020

Nieuwe datum Algemene vergadering van de HVOG in verband met de Corona maatregelen.

Lezing 9 maart 2020

Lezing 9 maart 2020

Dubbellezing: Beelden in Gorinchem en het avondmaalbord uit Noordeloos.

Lezing 10 februari 2020

Lezing 10 februari 2020

Goeie Mie, de beroemdste gevangene van Gorcum