Activiteiten

Najaarsprogramma 2021

Onze activiteiten zijn steeds afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen en/of inschatting(en) van het bestuur. Eventuele wijzigingen en afgelastingen worden bekend gemaakt via e-mail en de website. Onze gastlocaties kunnen vragen om een vaccinatie-/herstel- of testbewijs. Wanneer u vragen hebt mail ons op secretariaat@oudgorcum.nl

 

Al onze bijeenkomsten in de Peeriscoop kunnen ook digitaal gevolgd worden via ons YouTube kanaal

 

Lezing Hugo de Groot & elkaar weer ontmoeten

Maandag 13 september 20:00 uur, Theater Peeriscoop

Theatermaker Ed van der Velde, schrijver en speler van de wandeltheater-voorstelling over Hugo de Groot die onze vereniging ondersteund, vertelt hoe deze geleerde zich in Gorinchem bewoog.

Na de pauze is er gelegenheid om elkaar weer te spreken na een jaar van Corona waar we als leden elkaar niet hebben kunnen ontmoeten, de vereniging betaalt het eerste drankje!

 

Verteltheater “De vrouw die zegt dat ze mijn moeder is”.

Zondagavond 3 oktober 19:30, Schouwburg De Nieuwe Doelen

Judith Uyterlinde is journalist, schrijver en programmamaker. In haar boek “De vrouw die zegt dat ze mijn moeder is” beschrijft ze haar familiegeschiedenis. Haar Gorcumse, half-joodse moeder overleefde de Tweede Wereldoorlog als kind. Behalve de lezing zullen er ook muziek-, dicht- en toneeloptredens zijn op deze avond. Voor deze extern georganiseerde activiteit dient u hier kaarten á € 5,- te reserveren via theater Peeriscoop.

 

700 jaar Haarsekaden; Van polderafwatering via trekvaart tot prachtige laan.

Lezing maandag 11 oktober 20:00 uur, Theater Peeriscoop 

Voorzitter Paul Mulders neemt u mee in zijn presentatie met de 700 jaar oude geschiedenis van de Haarsekaden, twee van de oudste straten van Gorcum en waarschijnlijk ook de mooiste met vele gedaantewisselingen. De laatste 100 jaar wordt uitgebreid toegelicht waarbij ook uw inbreng gewaardeerd wordt voor een gezellige avond.

  

De Gorinchem V : een Zwaan met vele levens!

Lezing en filmvertoning: maandag 8 november 20:00 uur, Theater Peeriscoop

De beroemdste veerboot van de stad (en tot dan toe de grootste) was de Gorinchem V. Hij voer van 1933 tot 1961 naar de overkant en terug, met uitzondering van zijn bombardering in 1944. Inmiddels is de boot gerestaureerd. Op deze avond vertellen kenners en restaurateurs het verhaal van de boot en worden er filmfragmenten vertoond over de geschiedenis en restauratie van het schip.

 

Grote Excursie Leiden

zaterdag 27 November 09:00 uur (vertrek)

In 2019 heropende Museum De Lakenhal, het stedelijk museum van Leiden, haar deuren. Het museum beschikt over een interessante collectie kunst en historische voorwerpen. De excursie naar Leiden bevat onder andere een bezoek aan dit museum. Ook zullen andere bezienswaardigheden van Nederlands oudste universiteitsstad worden bezocht.

De kosten voor de excursie, inclusief koffie, lunch en busvervoer, bedragen:

  • Met museumjaarkaart €37,50 per persoon
  • Zonder museumjaarkaart € 50,00 p.p.
  • Introducees betalen € 5,00 extra p.p.

Aanmelden kan tot en met zaterdag 13 november 2021 direct door hier te klikken of door een mail te sturen aan reservering@oudgorcum.nl, met de namen van de deelnemers en vermelding met of zonder MJK. Leden zonder e-mail kunnen bellen met Michel den Uijl (06-22283944). Bij bevestiging van uw deelname volgt het betaalverzoek.

 

Nieuwjaarsreceptie

maandag 10 januari 2022, 20:00 uur, Gorcums Museum.

Traditiegetrouw blikt de voorzitter terug op het afgelopen jaar en kijkt hij vooruit naar het komende. Ook worden er deze avond een aantal nieuwe aanwinsten uit de collectie gepresenteerd en een korte lezing. We eindigen met een borrel met lekkere hapjes om elkaar een mooi 2022 te wensen.

PubQuiz 8 februari 2021; Online Historische PubQuiz

Op maandagavond 8 februari organiseert Oud-Gorcum om 20:00 uur een online historische quiz. Iedereen kan meedoen, lid of geen lid; alleen of in duo's…

Lezing 14 september 2020; Gorcum in de meidagen van 1940

Lezing 14 september 2020; Gorcum in de meidagen van 1940

Lezing Maandag 14 september 20:00 uur, Nieuwe Doelen Hugo Ouwerkerk, voorzitter van de werkgroep Vesting, spreekt deze avond over de mobilisatie…

Algemene Vergadering 15 juni 2020

Algemene Vergadering 15 juni 2020

Nieuwe datum Algemene vergadering van de HVOG in verband met de Corona maatregelen.

Lezing 9 maart 2020

Lezing 9 maart 2020

Dubbellezing: Beelden in Gorinchem en het avondmaalbord uit Noordeloos.

Lezing 10 februari 2020

Lezing 10 februari 2020

Goeie Mie, de beroemdste gevangene van Gorcum